Coördinerend verpleegkundige

Als coördinerend verpleegkundige ben je onderdeel van het team en werk je mee in alle diensten.

ZZWD zorgt ervoor

De functie

Als verpleegkundige  voer je, naast de verzorgende en begeleidende taken, ook verpleegkundige handelingen uit. Denk aan het toedienen van medicijnen, het geven van injecties of het aanleggen van een infuus. Daarbij evalueer je constant het sociale welbevinden en de zelfredzaamheid van de zorgvrager. Je streeft ernaar dat jouw cliënt zoveel mogelijk zelfredzaam is, je betrekt daarbij ook de familie en het sociale netwerk van de cliënt.

Wat ga je doen?

In deze dynamische, soms ook hectische functie staan welbevinden, zelfredzaamheid, met het respect voor het leven van de cliënt steeds voorop. Geen dag is gelijk! Samen met je collega’s houdt je de continuïteit en kwaliteit van de zorg gewaarborgd.

Als coördinerend verpleegkundige voeg jij de expertise toe aan het team die nodig is bij de toenemende complexiteit en zorgzwaarte in de ouderenzorg. Naast de uitvoerende taken bij jouw cliënten heb je tevens een coördinerende rol. Je ondersteunt en coacht op inhoudelijk vlak jouw collega’s.

Het signaleren van knelpunten, het verzorgen van indicatiestellingen, de overleggen met de wijkverpleegkundige, huisartsen en het actueel houden van zorgleefplannen zijn jouw kerntaken.

Voor wie ga je werken?

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe. Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Lukt het thuis niet meer, dan biedt ZZWD wonen met zorg in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Ieder dorp met zijn eigen couleur lokaal.

Wie ben jij?

 • Je bent een zonnetje in huis met een positieve instelling.
 • Je houdt van de coördinerende rol die je hebt rondom de cliënt. Je houdt in die rol rekening met wat de cliënt wil. Je werkt daarbij zelfstandig en bent creatief in het bedenken van oplossingen. Je houdt het overzicht in soms complexe situaties.
 • Je bent alert op het welzijn en veiligheid van de cliënt, wekelijks overleg je met familie, met collega’s en andere zorgprofessionals. Je schakelt tijdig de expertise van collega’s in.
 • Je bent gewend om snel te kunnen schakelen en handelen in soms hectische situaties.
 • Protocollen en richtlijnen hebben geen geheimen voor jou. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de wijkverpleging, de Wlz, de Wmo en de CIZ-indicatiestellingen;
 • Je bent stipt in het uitvoeren van gemaakte afspraken en je hebt affiniteit met (digitale) administratieve processen zoals met ONS Nedap.
 • Je bent sociaal vaardig, je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed en helder uit.
 • Je kunt goed samenwerken en coachen, je bent een toegankelijke persoon. In het team vind je makkelijk je weg en denk je toekomst- en oplossingsgericht.
 • Je kunt je vinden in het motto van ZZWD voor de medewerkers: Zelfstandig, leergierig en trots.
 • Je hebt een brede blik op – en belangstelling voor – de (technische en digitale) ontwikkelingen in de ouderenzorg en helpt mee om dit te integreren in onze zorg.

Wat vragen we van jou?

 • Gediplomeerd verpleegkundige (mbo-niveau 4).
 • BIG-registratie: Je bent en houdt je bevoegd en bekwaam voor de vaktechnische handelingen.
 • Enkele jaren ervaring in de ouderenzorg is een pre.
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG mag niet ouder zijn dan drie maanden en dient in ons bezit te zijn voor de datum van indiensttreding. ZZWD vergoedt de gemaakte kosten voor de aanvraag van een VOG.

Wie zijn wij?

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe.

Nabij, Vertrouwd en Gastvrij zijn de kernwaarden. Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Lukt het thuis niet meer, dan biedt ZZWD wonen met zorg in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Ieder dorp met zijn eigen couleur lokaal.

ZZWD is een kleinschalig georganiseerde zorgorganisatie, met teams die werken in en vanuit Ruinen, Dwingeloo, Diever, Havelte en Koekange. Naast de teams in de locaties werken we met een Flexpool voor de inzet van flexibele medewerkers.

Kernwaarden

 • Verbindend
 • Ondernemend
 • Respectvol
 • Gewoon vertrouwd
 • Betrokken

Hier staan wij voor

Ons motto voor de medewerker luidt:
“Zelfstandig, leergierig en trots”.

Ons motto voor de organisatie luidt:
“Uitdagend, verantwoord en innovatief”

“De wensen en behoeften van de klant
vormen het vertrekpunt voor ons handelen.”

Wat doet een coördinerend verpleegkundige?

Henriëtte Kieskamp is coördinerend verpleegkundige. Ze vertelt je graag hoe leuk haar functie is en waarom ze voor ZZWD heeft gekozen.

ZORG. dat je erbij bent.

Wat bieden wij jou?

ZZWD biedt jou deze uitdagende baan, met de intentie van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, met veel mogelijkheden voor eigen initiatief en ontwikkeling. De lijnen binnen de organisatie zijn kort. Verder vinden we leren en ontwikkelen heel belangrijk. Je kun intern klinische lessen volgen én geven, we voeren de BIG-toetsing intern uit, kun je BHV-er worden en bieden je diverse modules aan via e-learning. Ook is er oog voor je persoonlijke ontwikkeling. Op een open, collegiale, waarderende wijze leren wij met en van elkaar waarbij we ieders talent zo optimaal benutten.

Het aantal contracturen is in overleg (minimaal 16 uur, maximaal 32 uur). De lengte van de diensten varieert en is in overleg, van 4 tot 8 uur. Op basis van wensen van de klanten en je collega’s plan jij jouw coördinerende taken in. De functie van coördinerend verpleegkundige is ingedeeld in schaal 45 van de CAO VVT. Daarnaast bieden we 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

ZZWD heeft een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waarin o.a. is opgenomen een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur. De personeelsvereniging van jouw locatie organiseert een aantal keer per jaar een leuke activiteit waaraan je kunt deelnemen.

Goed om te weten

 • LOCATIE: diversen
 • OPLEIDING: minimaal MBO 4
 • SALARIS: schaal 45 van de CAO VVT
 • VAKANTIEGELD: 8%
 • EINDEJAARSUITKERING: 8,33%
 • UREN: 16 – 32 uur

Contactgegevens

Weverslaan 1a
7991 BN Dwingeloo

Telefoon: 088-9684000
E-mail: sollicitatie@zzwd.nl

Sollicitatieformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Solliciteer op jouw manier

  Je dag mag dan dynamisch, soms hectisch en bovenal nooit hetzelfde zijn, de indruk die jij bij je cliënten achterlaat is dat wel. Met jouw scherpe oog voor optimale zorg geef je elke dag kleur aan hun dag – én aan de organisatie. Dat werkt, en dat loont.

  ZORG. dat je erbij bent.