De Weyert, Dwingeloo

Woonservicecentrum De Weyert vindt u aan de Weverslaan 1a in Dwingeloo (7991 BN), gemeente Westerveld. De Weyert is gelegen op loopafstand van het centrum van Dwingeloo, waar u onder meer winkels en een bank aantreft. In 2012 is het woonservicecentrum volledig gerenoveerd tot een modern gebouw met verschillende voorzieningen als een gastvrij restaurant, een winkel en een kapsalon. Tevens kunt u gebruikmaken van het internetcafé en de Bibliotheek is er gevestigd. Bewoners en ook andere inwoners van Dwingeloo kunnen bij het Servicepunt in De Weyert een rolstoel lenen, via de rolstoelpool.

De Weyert heeft 45 appartementen. Daarnaast zijn er drie appartementen als gastenverblijf beschikbaar voor tijdelijk verblijf in het verzorgingshuis, het verzorgd logeren. De Weyert is verbonden aan 28 aanleunwoningen (huur) voorzien van alarmering. De twee groepswoningen (met in totaal 13 zit-slaapkamers met eigen sanitair) voor mensen met geheugenproblematiek maken De Weyert als woonservicecentrum compleet. Onze medewerkers van de afdeling Klantondersteuning helpen u graag bij het vinden van de juiste woonvorm.

Openingstijden restaurant De Weyert

Het gastvrije restaurant in De Weyert is dagelijks geopend van 9-18.00 uur. 

U kunt hier terecht voor een kopje koffie, een lekker belegd broodje of een hartige snack.
Tussen de middag serveren wij een drie gangen keuzemenu (reserveren stellen wij op prijs).

Wilt u meer informatie of reserveren? Neemt u dan contact op, telefoonnummer 088-9684028.

Openingstijden Rolstoelpool


Heeft u tijdelijk een rolstoel nodig en bent u inwoner van Dwingeloo?
Dan kunt u op werkdagen gratis een rolstoel lenen bij het Servicepunt in De Weyert.
Voor het lenen wordt een borg gevraagd van € 50, dit bedrag krijgt u terug bij het inleveren van de rolstoel.


Openingstijden Servicepunt De Weyert/Rolstoelpool
Maandag t/m/ vrijdag van 9 tot 17 uur.

Informatie / reserveren via telefoonnummer 088-9684001.


De rolstoelpools zijn ontstaan uit een samenwerking tussen gemeente Westerveld, ZZWD en Welzijn MensenWerk
en vallen onder de algemene voorzieningen.

Duofietsen te huur

De twee duofietsen met trapondersteuning zijn voor iedereen, die niet meer zelfstandig kan fietsen, beschikbaar.

Reserveren en kosten huur duofiets

Belangstellenden voor het huren kunnen zich opgeven bij het Servicepunt van De Weyert te Dwingeloo. Naast de vrijwilligers die met mensen fietsen is het ook mogelijk om als familie erop uit te gaan. Inlichtingen hierover kunnen bij De Weyert verkregen worden. Alle vrijwilligers krijgen uitleg over het gebruik van de fiets met trapondersteuning. Het fietsen is door deze ondersteuning niet zwaar. Voor 5 euro per dagdeel zijn de fietsen te leen. Er zijn tegen een meerprijs tevens arrangementen mogelijk.
Op woensdagmiddag worden de fietsen gebruikt door een van de beweegcoaches van Westerveld, Tim Jansen (Dwingeloo in Actie).

Eigendom en samenwerking Stichting Ouderenbeleid Dwingeloo en ZZWD

Stichting Ouderenbeleid Dwingeloo heeft al jaren twee duofietsen in haar bezit. Deze fietsen stonden altijd al gestald bij De Weyert in Dwingeloo. Sinds 2019 is er een samenwerking ontstaan, waarbij ZZWD (De Weyert) de agenda beheert. SOD blijft eigenaar van de fietsen, zij zorgen voor het onderhoud, de verzekering etc.

Alinker – Loopfiets

De Weyert beschikt tevens over een loopfiets, voor mensen die geen lange stukken meer kunnen wandelen. De Alinker is vorig jaar geschonken door Stichting Hersenletsel on Tour. Deze loopfiets is eveneens te reserveren via het Servicepunt.

Reserveren / meer informatie

Servicepunt De Weyert
Weverslaan 1a
7991 BN Dwingeloo
Tel.nr. 088-9684001,
op werkdagen tussen 9.00 - 17.00 uur bereikbaar.


Op de foto Janneke Schieving (ZZWD) en Egbert Muggen(SOD).

Nostalgische keuken

Op woensdag 11 januari 2017 werd de nostalgische keuken in De Weyert in Dwingeloo feestelijk geopend in het bijzijn van klanten, familie, vrijwilligers en medewerkers. Deze interactieve beleefkeuken is gerealiseerd door zes enthousiaste medewerkers van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD). Zij hebben de oplevering van de keuken als gezamenlijk eindproject van hun opleiding Verzorgende Welzijn Individuele Gezondheidszorg aan het Deltion College in Zwolle ten doel gesteld.
Miranda ten Caat, Janet Veeningen, Anja de Groot, Fokelien Zwiggelaar, Margriet Geertsma en Mariëlle Smit hebben met de inrichting gezorgd voor een aangename plek waar oudere mensen herinneringen kunnen ophalen bij het zien, horen, voelen en ruiken van allerlei spullen van vroeger.

De studenten c.q. medewerkers willen graag dat ouderen, die zich soms zo ontheemd en verdwaald kunnen voelen in de moderne, snelle wereld met zijn strakke interieurs, een plek hebben om weer even dat vertrouwde gevoel te ervaren van vroeger.

De zes medewerkers zijn voor dit idee geïnspireerd geraakt door de visie van Anneke van der Plaats, sociaal geriater. Zij ontwikkelde ‘omgevingszorg’, een nieuwe visie op de invloed van de omgeving op mensen met dementie. In de keuken zullen ouderen teruggebracht worden naar vroeger. Een tijd die ver weg lijkt, maar voor hen vaak dichtbij is. Het geheugen wordt door de aanwezige prikkels gestimuleerd, wat herkenning zal opleveren. Die herkenning levert gespreksstof op wat weer aanzet tot communicatie. Het beleven van vroegere tijden kan mensen met geheugenproblemen ook ontspanning en rust geven. De keuken bevindt zich op de begane grond van De Weyert, op een centrale plek waar men makkelijk even naar toe kan gaan. En waar andere belangstellenden ook welkom zijn. 

In onderstaande flyer kunt u de verschillende arrangementen bekijken die er kunnen worden geboekt.

Heeft u vragen?
Neem contact op
met onze klantondersteuning:
✆ 088 - 96 840 96