← Vorige pagina
Actium en ZZWD bouwen samen aan vernieuwd woon- en zorgaanbod in Havelte
17 februari 2017


Naar verwachting verhuizen de bewoners van zorgcentrum De Molenhof nog voor de Kerst naar hun nieuwe woning aan de Molenweg in Havelte. Actium moderniseert 19 bestaande aanleunwoningen en bouwt 24 (zorg)appartementen en zes gastenverblijven. De woningcorporatie verhuurt de woningen rechtstreeks aan ouderen met een zorgvraag. Bewoners kunnen in hun aanleunwoning of appartement rekenen op 24-uurs zorgverlening van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD).

Tijdens de nieuwbouw blijft een deel van Zorgcentrum De Molenhof staan. Ook dit laatste deel wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Dit gebeurt nadat de bewoners van het zorgcentrum in de nieuwe appartementen zijn getrokken. Tot die tijd blijven de huidige voorzieningen zoals het winkeltje, de keuken en het restaurant in gebruik. Dit geldt ook voor een aantal gastenverblijven en de dagactiviteiten van ‘Welkom’. Onlangs is de ingang van Zorgcentrum De Molenhof verplaatst zodat het restaurant in de oorspronkelijke hal gehuisvest kon worden.

Als alles volgens planning verloopt, vindt de verhuizing medio november/december dit jaar plaats. Zo kunnen de bewoners al tijdens de feestdagen van hun nieuwe woning genieten.

Zorgeloos wonen in een moderne woning

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwappartement hebben bewoners een zorgindicatie nodig. Tegen een huur van circa € 590,- (prijspeil 1 januari 2017) exclusief servicekosten huren zij de woning van Actium. ZZWD wijst deze woningen rechtstreeks toe op basis van urgentie en sluit een zorgovereenkomst af.

Alle appartementen hebben een entree aan de Molenwegzijde en een woonkamer/keuken, slaapkamer, kleine hobbykamer, doucheruimte met toilet, bijkeuken/berging, een apart toilet en een ruim balkon. Op de begane grond is er voor elk appartement een individuele (fietsen)berging aanwezig.

Gastenverblijven
De zes gastenverblijven in het nieuwe appartementencomplex worden door ZZWD gehuurd om tijdelijk woonruimte te bieden aan mensen die gedurende een korte periode extra zorg en ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of als het thuis even niet meer gaat. Ook is het een mooie mogelijkheid om mantelzorgers voor een bepaalde periode van hun zorgtaken te ontlasten. De verhuur van deze verblijven gaat rechtstreeks via ZZWD.

Aanvullende voorzieningen

ZZWD bereidt werkzaamheden voor om tussen de nieuwbouw en de huidige aanleunwoningen aanvullende voorzieningen voor bewoners te realiseren. Zo komt er een gemeenschappelijke huiskamer en een ruimte met een restaurantfunctie. Ook is er behoefte aan een (activiteiten)ruimte voor dagbestedingWelkom’ en de distributie van ‘Maaltijdservice Thuis’ ten behoeve van alle Havelters. ZZWD hoopt al met dit deel van de bouw te starten voordat het laatste deel van het zorgcentrum wordt gesloopt.