← Vorige pagina
Bewoners De Molenhof Havelte hoeven niet te verhuizen
28 juli 2015


Persbericht, 27 juli 2015

Woonservicecentrum De Molenhof in Havelte blijft tijdens de nieuwbouw gedeeltelijk in gebruik. In tegenstelling tot eerdere berichten hoeven de bewoners die in de zorgappartementen verblijven aan het einde van dit jaar niet uit Havelte te verhuizen. Het voorste gedeelte van De Molenhof, aan de Hofweg, blijft voorlopig staan en alle bewoners kunnen daar dan wonen. Ook “Welkom”, de nieuwe naam voor de dagactiviteiten, blijft in De Molenhof aanwezig. Dit geldt eveneens voor een aantal gastenverblijven die gebruikt worden voor bijvoorbeeld verblijf na een ziekenhuisopname of tijdelijk verblijf ter ontlasting van de mantelzorger. Het achterdeel van het gebouw wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouw van (zorg)woningen in opdracht van Actium.

Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) heeft met Actium, eigenaar van De Molenhof, afspraken gemaakt over het vernieuwen van de zorgappartementen. Deze worden vervangen door nieuw te bouwen (zorg)woningen. De plannen daarvoor worden momenteel uitgewerkt, waarbij afgesproken is dat een deel van De Molenhof tijdens de bouw blijft staan en in gebruik blijft. Na de realisatie van de nieuwbouw wordt dit deel alsnog gesloopt.

De bedoeling is dat er 24 nieuwe (zorg)woningen worden gebouwd die ouderen met een zorgvraag zelfstandig gaan huren en waarin ZZWD de zorg verleent met 24-uurs beschikbaarheid. Dit aantal is minder dan het huidige aantal zorgappartementen in De Molenhof. Dat komt mede door de veranderingen in de ouderenzorg, waardoor er minder specifieke zorgplaatsen komen. Naast de nieuwe woningen zijn er echter ook nog de 19 bestaande aanleunwoningen waar ook de zorg door ZZWD wordt verleend.
ZZWD zal bij de nieuwbouw investeren in algemene ruimten voor onder meer dagactiviteiten en gastenverblijven.

Het aantal bewoners in de zorgappartementen van De Molenhof is het laatste jaar teruggelopen door een noodzakelijke verhuisstop. ZZWD verwacht dat vanaf september het weer mogelijk is dat ouderen met een zorgvraag naar De Molenhof kunnen verhuizen.