← Vorige pagina
Brain Trainer Plus voor Havelte
26 juni 2015


Brain Trainer Plus voor Havelte

Een wens is in vervulling gegaan voor de activiteitenbegeleiders van Welkom in Havelte. Roelie Bruinenberg en Petra Brugging zijn verheugd dat zij onlangs de Brain Trainer Plus hebben kunnen aanschaffen.
De Brain Trainer is een speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde spelcomputer. Het scherm heeft een zogenaamd touchscreen, waarmee uiteenlopende spellen en opdrachten alleen of samen kunnen worden gedaan. De combinatie van training van het geheugen en de diverse spelvormen leidt tot ontspanning bij de deelnemers. Roelie Bruinenberg: “De eerste indruk is heel goed, de Brain Trainer nodigt echt uit om ermee aan de slag te gaan, en past het niveau van de opdrachten aan de gebruiker zelf aan”.
Mede door de opbrengst van de Kerstmarkt vorig jaar in De Molenhof en de verdubbeling van de opbrengst door het Ouderenfonds kon de Brain Trainer worden aangeschaft.
De Brain Trainer kan ook worden gebruikt voor het laten zien van foto’s. Roelie: “Zo kunnen we straks de verbouwing van De Molenhof erop laten zien. En andere foto’s, bijvoorbeeld uit Havelte en omgeving, die uitnodigen tot mooie gesprekken.”