← Vorige pagina
Campagne 'Laat ze niet staan'
29 augustus 2017


Maandag 28 augustus is de campagne ‘Laat ze niet staan’ van Samen dementievriendelijk officieel van start gegaan!
De komende 3 weken vraagt Samen dementievriendelijk in deze landelijke campagne aandacht voor een dementievriendelijke samenleving. Het doel is het ophalen van steunbetuigingen voor meer begrip, aandacht en het bieden van betere hulp vanuit de samenleving aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Op verschillende manieren kan deze campagne worden gesteund. Via de kaartjes die op de locaties van ZZWD liggen in Havelte, Dwingeloo en Ruinen.Of via de social media kanalen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Of via het online tekenen van de steunbetuiging op campagnepagina www.laatzenietstaan.nl.


Met de steun stimuleert Samen dementievriendelijk gemeenten om meer aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie en mantelzorgers. Hoe massaler de steun, hoe sterker het pleidooi voor een dementievriendelijk Nederland! Met de gemeentelijke verkiezingen in maart 2018 in het vooruitzicht is dit hét moment om aandacht te vragen voor een meer dementievriendelijke samenleving.

De campagne is onderdeel van het programma Samen dementievriendelijk, een beweging die Nederland dementievriendelijker maakt. Dit vijf jaar durende programma is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

De man in deze video heeft dementie, net als 270.000 andere Nederlanders. Vind jij ook dat er in onze samenleving meer begrip en support moet zijn voor mensen met dementie? Teken dan de steunbetuiging voor een dementievriendelijk Nederland: https://goo.gl/1BfZVE