← Vorige pagina
Duofietsen beschikbaar in Dwingeloo
13 mei 2019


Stichting Ouderenbeleid Dwingeloo heeft al jaren twee duofietsen in haar bezit. Deze fietsen staan gestald bij De Weyert in Dwingeloo. Sinds dit jaar is er een samenwerking ontstaan, waarbij ZZWD (De Weyert) de agenda beheert. SOD blijft eigenaar van de fietsen, zij zorgen voor het onderhoud, de verzekering etc. Deze fietsen zijn voor iedereen in Dwingeloo en omgeving die niet meer zelfstandig kan fietsen, beschikbaar. Nu het voorjaar begonnen is kan er weer volop gebruik gemaakt worden van de fietsen.

Reserveren
Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het Servicepunt van De Weyert. Naast de vrijwilligers die met mensen fietsen is het ook mogelijk om als familie te gaan fietsen. Inlichtingen hierover kunnen bij ZZWD verkregen worden. Alle vrijwilligers krijgen uitleg over het gebruik van de fiets met trapondersteuning. Het fietsen is door deze ondersteuning niet zwaar. Voor 5 euro per dagdeel zijn de fietsen te leen. Er zijn tegen een meerprijs tevens arrangementen mogelijk. Op woensdagmiddag worden de fietsen gebruikt door een van de beweegcoach van Westerveld, Tim Jansen (Dwingeloo in Actie).


Alinker – Loopfiets
De Weyert beschikt tevens over een loopfiets, voor mensen die geen lange stukken meer kunnen wandelen. De Alinker is vorig jaar geschonken door Stichting Hersenletsel on Tour. Deze loopfiets is eveneens te reserveren via het Servicepunt.

Vrijwilligers gezocht
ZZWD is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen meefietsen op de duofietsen. Meer informatie hierover is te verkrijgen via Janneke Schieving, telefoonnummer 06-51902154.


Op de foto Janneke Schieving (ZZWD) en Egbert Muggen (SOD)