← Vorige pagina
Gerard Schoep vertrekt bij ZZWD
01 februari 2019


Persbericht
Dwingeloo, 28 januari 2019

Gerard Schoep vertrekt bij ZZWD

Na bijna twaalf en een half jaar gaat directeur/bestuurder Gerard Schoep Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe verlaten. Per 1 april a.s. treed hij in dienst bij de landelijke Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in de functie van Manager Arbeidszaken. Daar gaat hij zich onder meer bezighouden met arbeidsmarktvraagstukken en de cao in de gehandicaptenzorg. De afgelopen jaren heeft hij met deze onderwerpen de nodige ervaring opgedaan via zijn deelname aan de commissie Arbeid van de brancheorganisatie in de ouderenzorg ActiZ en de cao-onderhandelingen in die sector.

Gerard Schoep begon medio oktober 2006 bij ZZWD. ” Ik was niet bewust op zoek naar een andere baan, maar toen ik vorige maand de vacature bij de VGN voorbij zag komen, begon het te kriebelen” geeft Schoep (61) aan in zijn berichtgeving over zijn aanstaande vertrek. Hij schrijft tevens dat het afscheid nemen zeker ook pijn doet. “Ik ben echt verknocht geraakt aan ZZWD en het prachtige werkgebied, zowel als het gaat om mensen als de omgeving. Samenwerkingsrelaties en de vele contacten speelden een belangrijke rol. Er is veel gebeurd en uitgevoerd in de periode dat ik aan ZZWD ben verbonden. En op dit moment is ZZWD ook nog steeds volop in ontwikkeling en dat gaat door. Tot en met mijn laatste werkdag zal ik daaraan met plezier bijdragen” aldus Schoep.

De Raad van Toezicht van ZZWD buigt zich momenteel over het opvolgingsvraagstuk en overlegt daarover met vertegenwoordigers van verschillende geledingen in de organisatie. Wanneer Gerard Schoep officieel afscheid neemt is op dit moment nog niet bekend.