← Vorige pagina
Mevrouw Pit. bewoonster van De Weyert, 65 jaar lid van Vrouwen van Nu Dwingeloo
03 februari 2016


Hillegie Pit 65 jaar lid Vrouwen van Nu Dwingeloo

Door Alanda de Boer


DWINGELOO – Een hele eer vond ze het dat ze door het voltallige bestuur met een bezoek werd vereerd en bovendien werd benoemd tot erelid van de Vrouwen van Nu Dwingeloo. Hillegie Pit-Wanningen kreeg deze eer vanwege haar 65-jarig lidmaatschap.


Ze was vier jaar getrouwd toen een buurvrouw vroeg of ze mee ging naar de Plattelandsvrouwen. “Ik wilde wel, want daar achter in Eemster was niks te beleven. Mijn man vond het ook goed. Als ik de kinderen maar op bed had, mocht ik gaan.”

“Met een hele club fietsten we vanuit Eemster naar Dwingeloo. Breiwerk mee, want tijdens de avond konden we prima doorbreien. Het bondslied zongen we toen ook altijd.” Of ze het even wil zingen. “Nee, dat doe ik niet, maar ik ken het nog wel helemaal.” Ze probeert de tekst van het bondslied op te zeggen, maar door de spanning lukt het even niet.

65 jaar lid van de Plattelandsvrouwen. Dat kunnen er niet veel zeggen. “Mevrouw Dinkla was 75 jaar lid, maar die moest als jong meisje lid worden omdat haar moeder voorzitter was,” vertelt een van de bestuursleden. “Dit jaar vieren twee leden hun 50-jarig lidmaatschap, dus die kunnen het over 15 jaar ook nog halen. Maar het is wel een bijzonderheid,” legt voorzitter Ali Zoer uit. Daarom hebben we Hillegie ook tot erelid benoemd.

Hillegie hield de traditie in stand; haar dochter en schoondochter werden ook lid. Maar de volgende generaties waagden zich niet meer aan het lidmaatschap van de vrouwenvereniging. “We zijn er nog wel eens met vier generaties geweest. Toen was er een modeshow met zelfgemaakte kleding. Mijn kleindochter showde een overalletje en mijn moeder, ikzelf en mijn dochter waren er ook,” vertelt Hillegie.

Ze woont inmiddels met haar man in De Weyert en gaat niet vaak meer naar de avonden van Vrouwen van Nu. “Ik ben er altijd graag heengegaan,” vertelt Hillegie. “Gelukkig was ik altijd in goede gezondheid, dus kon het ook. Mijn broer is al vroeg overleden, maar ik ben al 79.” “89! verbeteren alle dames aan tafel haar.”Och ja,” zegt ze lachend, “89 jaar.”

Haar benoeming tot erelid brengt haar wel een beetje van slag. “Ik sta perplex, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik vind het hartstikke mooi.”

Zie ook http://www.dasmooi.nl/nieuws/43368/hillegie-pit-65...