← Vorige pagina
Nog één keer terug naar Wateren, terug naar vroeger
16 juni 2015


DWINGELOO/WATEREN - Willempje Hofman, die al twee jaar op bed ligt, wilde nog één keer terug naar Wateren. Terug naar de afgelegen plek waar ze 105 jaar geleden werd geboren. Dankzij de vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens kwam die droom zondagmiddag uit.

,,Je hebt me te laat opgehaald. Het is al donker!'' Ze mag dan 105 zijn geworden, een onvoorstelbare leeftijd, toch heeft Willempje Hofman nog zo haar 'scherpe momenten', zoals de familie maar al te goed weet. Dement is ze niet. Gelukkig. Geef opoe, zoals de achterkleinkinderen zeggen, eens ongelijk: veel licht is er niet. De zon laat het afweten en tussen de hoge bomen lijkt het inderdaad al wel avond.

Maar het is zondagmiddag, even voor tweeën. De hoge bomen staan aan weerszijden van het lange, kronkelige bospad waarover mevrouw Hofman zoëven naar de plek is gebracht waar ze in 1910 werd geboren. De plek, even buiten Wateren, waar de boerderij stond waar ze na haar trouwen bleef wonen, totdat woning en schuren in 1970 werden afgebroken. ,,De laatste jaren had ze het er steeds vaker over dat ze nog één keer terug wilde naar waar ze heeft geleefd en gewerkt", vertelt dochter Gré Nijzingh (73). ,,Toen het dan zo ver was, werd ze bang. De afgelopen dagen ging ze er steeds meer tegenop zien." Maar nu puntje bij paaltje kwam, is ze toch meegegaan. Mee in de speciale ziekenauto van de Stichting Ambulance Wens, de organisatie die dit soort wensen van ouderen en zieken helpt in te willigen.

Maandag meer in de Drentse edities van Dagblad van het Noorden

Bron: 

http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/