← Vorige pagina
ZZWD schenkt overgebleven kerstpakketten aan goed doel
19 december 2018


Vorige week werden medewerkers en vrijwilligers van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) tijdens gezellige eindejaarsbijeenkomsten bedankt voor hun inzet en betrokkenheid. Iedereen mocht tevens een kerstpakket mee naar huis nemen.

Net als de twee voorgaande jaren was bij de uitnodiging aangegeven dat pakketten die aan het eind van de week niet opgehaald zouden zijn, worden geschonken aan een goed doel. Het goede doel van dit jaar was de Stichting Kleding- en Speelgoedbank Westerveld.

Sommige mensen gaven spontaan te kennen hun pakket te schenken aan deze Stichting.

Afgelopen maandag zijn de overgebleven pakketten verzameld van de diverse locaties van ZZWD en afgeleverd bij de kleding- en speelgoedbank, waar ze met blijdschap werden ontvangen!

Medewerkers (allemaal vrijwilligers!) van de kledingbank hebben intussen gezinnen geselecteerd waarvan zij denken dat de 33 kerstpakketten het beste op z’n plaats zijn.

De kledingbank is minder ingeburgerd dan bv. de voedselbank. Sokken en ondergoed worden nieuw gekocht om hygiënische redenen. Dat drukt heel zwaar op het toch al zeer beperkte financiële budget waarvoor men afhankelijk is van donaties. ZZWD vindt het daarom belangrijk om middels dit persbericht de kledingbank eens in de schijnwerpers te zetten.

Waarom is de Kleding- en Speelgoedbank nodig?
Kleding is een basisbehoefte, die verder gaat dan het bedekken van het lichaam; voor ieder mens is het belangrijk om er goed uit te zien. Eigenwaarde draagt bij aan een volwaardige plek in de samenleving. Hoe kom je over?
Bij een sollicitatiegesprek geeft kleding de eerste indruk. 'Dress to impress', oftewel: wie goed gekleed is maakt een betere indruk. En voor kinderen kan kleding het verschil maken tussen er wel of niet bij horen op school.
De kledingbank biedt werkervaring plekken aan mensen die moeilijk aan werk kunnen komen.

De Kleding- en Speelgoedbank Westerveld wil verder een plaats van ontmoeting zijn waar iedereen welkom is aan de koffietafel, mensen even tot rust kunnen komen, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Wilt u praten over uw financiële situatie of heeft u vragen over regelingen, toeslagen en tegemoetkomingen?Ook dat kan hier. Tevens kan ondersteuning bij internetgebruik worden geboden , evenals het invullen van aanvragen en het begrijpen en/of verwerken van bijvoorbeeld de belastingaangifte.U kunt een afspraak maken via: info@kledingbankwesterveld.nl of bel 06-22856227.

Behalve (gratis) kleding en speelgoed is er altijd een kopje koffie en/of thee, een ranja en een vriendelijk woord!

De overhandiging door Janneke Schieving aan vrijwilligster Irene van de Kleding- en Speelgoedbank Westerveld