VACATURE
ZAKELIJK LEIDER
DORPSHUIS 't NEIE PUNT IN RUINEN

Ter vervanging van zwangerschap zijn wij in de periode van 1 december 2019 tot 1 mei 2020 voor het Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen op zoek naar een enthousiaste zakelijk leider voor 20 tot 24 uur per week.


Wat ga je doen?

Als zakelijk leider draag je zorg voor de dagelijkse leiding en ben je verantwoordelijk voor de exploitatie van het Dorpshuis. In de uitvoering van je werkzaamheden werk je nauw samen met de vrijwilligers van het Dorpshuis, de ZZWD medewerkers en de vaste (maatschappelijke) gebruikersgroepen.

Je treedt op als ondernemer van het Dorpshuis waarbij evenwicht blijft behouden tussen de maatschappelijke-sociale functie van het Dorpshuis en de benodigde zakelijke, commerciële insteek. Hierbij houd je de belangen van zowel het Dorpshuis, de gebruikersgroepen, als ZZWD voor ogen.

Je bent het aanspreekpunt voor o.a. externe relaties, gebruikersgroepen en het bestuur. Als zakelijk leider bevorder je de verdere profilering van het Dorpshuis in Ruinen en omgeving.

Je werkt resultaatgericht en durft knopen door te hakken. Jij analyseert de behaalde resultaten en rapporteert het bestuur van het Dorpshuis en ZZWD over de ontwikkeling en het functioneren van het Dorpshuis. Je geeft uitvoering aan het opgestelde jaarplan/ondernemersplan.


Waar ga je werken?

In dorpshuis ‘t Neie Punt zijn veel verenigingen actief! Met name in de avonduren wordt het Dorpshuis goed bezocht door inwoners van Ruinen. Overdag is er eveneens veel reuring. Op woensdagmiddag kun je geregeld de jeugd van De Jonge Onderzoeker samen een leuke activiteit zien doen met ouderen. Tussen de middag wordt er een keuzemenu geserveerd in het restaurant voor de omwonenden van het Dorpshuis.



Dit unieke multifunctionele dorpshuis ’t Neie Punt is in 2015 in nauwe samenwerking met gemeente De Wolden, Welzijn De Wolden, Actium en de gebruikende verenigingen uit het dorp midden in Ruinen gerealiseerd. Trots zijn de medewerkers en vrijwilligers op het behalen van de finale van dorpshuis van het jaar in 2017.
Er zijn de afgelopen jaren al veel grootschalige evenementen georganiseerd zoals de bridgedrives, het NK Legpuzzelen. Daarnaast zijn er de jaarlijkse activiteiten als Burendag en NLDoet. Komend najaar wordt de beweegtuin officieel in gebruik genomen. En iets kleinschaliger georganiseerd zijn de gezellige avonden met het (internationale) eetcafé.


ZZWD is de hoofdhuurder van zowel de naastliggende woningen als het dorpshuis. In het dorpshuis zijn verder een ontmoetingsruimte voor onder andere dagactiviteiten en een ruimte voor kleine ondernemingen gerealiseerd evenals een kapsalon en schoonheidssalon, waar alle inwoners van Ruinen gebruik van kunnen maken. Er zijn in totaal negen verhuurbare ruimtes voor zowel flexibele huur als voor permanente verhuur. De verschillende ruimtes beschikken over een capaciteit variërend van 1 tot 200 personen, afhankelijk van de opstelling in de ruimte.


Als zakelijk leider van het Dorpshuis treed je in dienst bij Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, de hoofdgebruiker van het dorpshuis ’t Neie Punt. Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, kortweg ZZWD, is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe. ZZWD is een kleinschalig georganiseerde zorgorganisatie, met teams die werken in en vanuit Ruinen, Dwingeloo, Diever, Havelte en Koekange.



Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbare ervaring in een zakelijke functie ten behoeven van acquisitie en marketing;
 • Je bent stipt in het uitvoeren van gemaakte afspraken, je rapporteert tijdig en je hebt kennis van (digitale) financiële administratieve processen;
 • Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt een dienstverlenende instelling en bent representatief;
 • Je werkt zelfstandig, neemt je verantwoordelijkheid en bent creatief in het bedenken van oplossingen;
 • Je hebt het vermogen succesvol te delegeren, rekening houdend met de inzet van zowel medewerkers als vrijwilligers;
 • Je houdt het overzicht en hebt geduld in soms complexe situaties met belangentegenstellingen. Je stelt daarbij de juiste prioriteiten, daarbij houd je de belangen van ZZWD, het Dorpshuis en de gebruikers voor ogen.

Wat vragen we verder van jou?

 • Een relevant diploma op HBO niveau en daarbij enkele jaren gelijksoortige werkervaring;
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en eigen vervoer;
 • Je bent flexibel beschikbaar i.v.m. activiteiten die plaatsvinden buiten kantoortijden;
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht. De VOG mag niet ouder zijn dan drie maanden en dient in ons bezit te zijn voor de datum van indiensttreding. ZZWD vergoedt de gemaakte kosten voor de aanvraag van een VOG.

Wat bieden wij jou?

ZZWD biedt jou deze uitdagende baan in een dynamische omgeving. Het Dorpshuis ’t Neie Punt is een gastvrije organisatie in Ruinen, met zijn eigen couleur lokaal.

Deze functie is ingedeeld in FWG 50 van de CAO VVT. Daarnaast bieden we 8% vakantiegeld en 7,4% eindejaarsuitkering. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

ZZWD heeft een meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waar o.a. in is opgenomen een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur. De personeelsverenigingen organiseren een aantal keer per jaar een leuke activiteit waar je aan kunt deelnemen.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de P&O adviseurs Carolien van der Kooij of Anouk Bisschops. Zij zijn te bereiken per mail c.vanderkooij@zzwd.nl
/ a.bisschops@zzwd.nl of per telefoon 088 – 9684091.


Jouw sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende job? Reageer vóór 23 oktober per mail naar sollicitatie@zzwd.nl