Manager
Zorg & Welzijn

Ben jij goed in het verbinden van mensen en het gezamenlijk uitvoeren van de strategische koers? Ben jij de manager die ons MT komt versterken en onze dienstverlening op het juiste professionele niveau houdt?

ZZWD zorgt ervoor

VACATURE

Manager Zorg & Welzijn (28-32 uur / FWG 70)

Wat ga je doen?

In deze rol draag je verantwoordelijkheid voor welzijn, zorg en dienstverlening binnen Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD), inclusief de kwaliteit en de financiële kant daarvan. Je vormt samen met de bestuurder, de manager Bedrijfsvoering en de bestuurssecretaris het MT. Je geeft direct leiding aan drie teamleiders en indirect aan ongeveer 270 medewerkers in het zorg- en welzijnsproces.

Met de strategische visie (2022-2025) als kompas, zorg je samen met je collega’s voor sturing en implementatiekracht en ben je de komende jaren actief met het uitvoeren van het meerjarenplan. Verder richt je je op:

 • Aansturen, motiveren en stimuleren van medewerkers; bouwen aan een sterke organisatiecultuur waarbij je de medewerkers in hun kracht zet;
 • Versterken van de interne organisatie gericht op welzijn, zorg en dienstverlening;
 • Vertalen van externe ontwikkelingen, inclusief innovaties (zoals eHealth-toepassingen), naar toekomstgericht welzijn, zorg en dienstverlening;
 • Samenwerkingsperspectieven, zowel intern als extern.

“De wensen en behoeften van de klant
vormen het vertrekpunt voor ons handelen.”

Wat bieden we jou?

Een mooie MT-rol waarin je een bijdrage levert aan de doorontwikkeling van de organisatie, haar professionals op welzijn en zorg en de zorg voor onze cliënten. Een betekenisvolle werkomgeving met sterke betrokkenheid en korte lijnen. En dat alles in een prachtige, natuurlijke omgeving.

De functie betreft 28-32 uur per week, ingeschaald in FWG 70 conform de CAO VVT (max. € 7.658,- bruto per maand bij fulltime). Hierbij komt 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Wij vinden opleiden en ontwikkelen belangrijk, hiervoor krijgen onze medewerkers dan ook alle ruimte. Je krijgt een jaarcontract met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. Verder kun je gebruikmaken van een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met onder andere een fietsplan en de aanschaf van computerapparatuur.

Goed om te weten

 • LOCATIE: Dwingeloo
 • SALARIS: schaal FWG 70 van de CAO VVT
 • MAX: € 7.658,- bruto fulltime
 • VAKANTIEGELD: 8%
 • EINDEJAARSUITKERING: 8,33%
 • UREN: 28-32 uur per week

Wie ben jij?

Jij bent een inspirerende en verbindende manager met daadkracht en een duidelijke visie op leiderschap, die weloverwogen te werk gaat. Je neemt initiatief, betrekt mensen om samen tot de beste oplossingen te komen en durft beslissingen te nemen. Je werkt projectmatig, bent resultaatgericht en begrijpt belangen en gevoeligheden. Je past perfect bij de nuchtere, pragmatische cultuur en de charme van een kleinschalige, onafhankelijke ouderenzorgorganisatie. Je bent een teamspeler in het MT, waar samenwerking en onderlinge verbinding de basis vormen.

Wat vragen we van jou?

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een opleiding in zorgmanagement, bestuurskunde en/of bedrijfskunde;
 • Ruime (zorg)managementervaring op tactisch en strategisch niveau;
 • Kennis van zorginhoudelijke processen en van ontwikkelingen, wet- en regelgeving en besturingsprincipes in de zorg;
 • Ervaring in het doorvoeren van organisatieveranderingen en affiniteit met innovatie.

Wie zijn wij?

ZZWD is de meest complete zorgaanbieder in Zuidwest-Drenthe. We ondersteunen voornamelijk ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven, dichtbij familie, vrienden en kennissen. Lukt thuis blijven niet meer, dan bieden we wonen met zorg in de gemeenten Westerveld en De Wolden. Onze missie is ervoor te zorgen dat inwoners van onze dorpen zo lang als ze willen thuis kunnen blijven wonen. ZZWD natuurlijk dichtbij, dat is wie we zijn.

ZZWD kenmerkt zich door een informele sfeer en korte lijnen, waardoor je je snel thuis voelt. We richten ons op ontwikkeling, innovatie en samenwerking, en op een open, collegiale en waarderende manier van omgaan met elkaar. Zo benutten we ieders talent optimaal. Met bijna 400 medewerkers en evenveel vrijwilligers zijn we een compacte organisatie.

Bij ZZWD geloven we in “nieuw noaberschap”. We zien naar elkaar om door mensen en organisaties te verbinden. We zijn trots op onze fijne woon- en werkomgeving en de ondersteuning die we bieden aan onze cliënten en medewerkers. Iedereen hoort zich thuis, geborgen en vertrouwd te voelen. We zijn er vanzelfsprekend op cruciale momenten en voelen ons betrokken bij alles wat er speelt bij onze cliënten en medewerkers. Samen met onze prachtige locaties in de groene, natuurlijke omgeving, maakt dit ons uniek.

Kernwaarden

 • Verbindend
 • Ondernemend
 • Respectvol
 • Gewoon vertrouwd
 • Betrokken

Ons motto

Solliciteer op jouw manier

Sollicitatieformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Interesse en meer informatie?

  Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief, maar uiterlijk op 19 oktober 2023, naar P&O via sollicitatie@zzwd.nl . Voor meer informatie kun je contact opnemen met de bestuurder Mariska Roeters (bestuurssecretariaat@zzwd.nl of via 088-9684082). Een selectie- en ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure, evenals een referentiecheck. Een geldige VOG overleggen is vereist. Kennismakingsgesprekken zijn gepland op woensdag 1 november 2023.

  Contactgegevens

  Weverslaan 1a
  7991 BN Dwingeloo

  Telefoon: 088-9684000
  E-mail: sollicitatie@zzwd.nl