Woon-
vormen

ZZWD biedt wonen met zorg,
kleinschalig wonen (PG)
en vijf arrangementen zorgeloos wonen.

Wonen met zorg

Net zoals u, vinden wij het belangrijk dat u zo lang en zo zelfstandig mogelijk die dingen kunt blijven doen, die u altijd gewend was te doen. Ons uitgangspunt is dat u op een plezierige manier uw leven zoveel mogelijk op uw vertrouwde manier kunt voortzetten. Wanneer u om enige redenen niet langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen biedt ZZWD verschillende woonvormen. Wonen met zorg, kleinschalig wonen (Psycho-geriatrie) en vijf verschillende arrangementen zorgeloos wonen in de dorpen in gemeente De Wolden en gemeente Westerveld.
Bent u zich aan het oriënteren op een andere woonvorm en wilt u naast de informatie op deze pagina meer weten over de mogelijkheden? Wij luisteren graag naar u en nemen daar de tijd voor in een persoonlijk gesprek. Dan beantwoorden we uw vragen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wilt u een huisdier meenemen? Wat ons betreft geen probleem, al gelden er wel enkele spelregels. Voor meer informatie over de verschillende woonvormen bij ZZWD of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek belt u tijdens kantooruren met onze Klantondersteuning via telefoonnummer 088-9684096.

Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen (Psycho-geriatrie) in Ruinen en Dwingeloo
ZZWD heeft twee locaties waar u kleinschalig kunt wonen, te weten in Dwingeloo en in Ruinen. In Dwingeloo zijn twee woningen voor zes tot acht bewoners per woning. In Ruinen zijn drie woningen, bestaande uit 20 zit-slaapkamers met eigen sanitair.

Net als thuis
Als bewoner van kleinschalig wonen heeft u een eigen zit-slaapkamer met een badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer en woonkeuken. Hier speelt zich het grootste deel van het dagelijks leven af. Daar wordt de was gestreken en gevouwen, gezamenlijk een maaltijd bereid en genuttigd en televisie gekeken of geknutseld. U wordt betrokken bij alles wat er in de woning gebeurt. Actief mee doen, of kijken naar de drukte van anderen. Ook daarvoor is ruimte.

Regie
In principe bepaalt u zelf hoe de dag eruit ziet. Er is geen vaste tijd van opstaan en wat er op tafel komt gaat in overleg. De activiteiten die de woonbegeleiders organiseren wordt bepaald door de behoeften van de bewoners. Hoewel iedere bewoner een eigen appartement heeft, kiezen de meesten er toch voor om in het centrale deel van het huis de dag door te brengen. Daar is het gezellig, het is er rustig en huiselijk.

Begeleiding
Op iedere groep werken vaste woonbegeleiders, vertrouwde gezichten die voor continuïteit en een huiselijke sfeer zorgen. Zij geven u houvast door u te betrekken bij de dagelijkse dingen. Zo wordt gezamenlijk bepaald wat er op het menu komt en wat er ingekocht moet worden.

Wilt u meer informatie over Kleinschalig wonen, neemt u dan contact op met onze afdeling Klantondersteuning.