Hulp bij het huishouden

In samenwerking met de gemeente Westerveld en gemeente De Wolden bieden wij ondersteuning in het huishouden. U dient in het bezit te zijn van een WMO indicatie. De indicatie kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Huishoudelijke hulp

ZZWD biedt u hulp in de huishouding op maat, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Onze medewerkers zijn breed inzetbaar en  werken in kleine teams. Met een veilig gevoel en met gemak en service bij u in de buurt, voor een korte periode of voor langere tijd. In overleg met u bieden wij de door u gewenste ondersteuning. Zoals het doen van de dagelijkse- of de wekelijkse- boodschappen, kleine klussen in huis of juist die grote huishoudelijke klus een keer in de maand.

Wat bieden we?

Vaste medewerker
We werken met een vaste medewerker in de zorgsituatie, deze medewerker voert de overleggen en is het aanspreekpunt wanneer u hulp in de huishouding ontvangt. In overleg met u wordt afgesproken op welke dag en welk tijdstip de huishoudelijke hulp bij u komt. Dit hoeft niet standaard iedere week gelijk te zijn. Over vakantieperiodes en andere bijzonderheden wordt u tijdig geïnformeerd door ons planbureau.

Eenmalige ondersteuning
De gewenste ondersteuning kan ook eenmalig zijn, bijvoorbeeld als uw partner of uw mantelzorger er even niet is, als familie met vakantie is of als u zelf even wilt bijkomen. U kunt Thuiszorg Zuidwest-Drenthe ook voor zulke situaties bellen. Daarvoor hoeft u geen klant bij ons te zijn.

Samen kijken we graag naar uw situatie en de mogelijkheden die wij u op maat kunnen bieden.

Aanmelden voor hulp bij het huishouden

Wanneer u over een WMO-indicatie voor hulp in de huishouding beschikt, kunt volgens de richtlijnen van de gemeente, deze hulp door ons laten uitvoeren. U krijgt een intakegesprek waarin wordt bekeken welke ondersteuning u wenst te ontvangen en er wordt samen met u een ondersteuningsplan opgesteld. De gemeente bepaalt de indicatielengte. Indien gewenst kunt u ondersteuning (tegen kostprijs en bij beschikbaarheid) extra hulp bijkopen.

Samen kijken we graag naar uw situatie en de mogelijkheden die wij u op maat kunnen bieden. Belt u tijdens kantooruren met onze Klantondersteuning 088-9684096.