Woonzorg

Wij zetten ons er volledig voor in dat de oudere, zorgbehoeftige inwoners van de dorpen in Zuidwest-Drenthe in hun eigen dorp kunnen blijven wonen, zo lang zij dit willen.

Wonen bij ZZWD

ZZWD biedt wonen met zorg aan in Diever, Dwingeloo, Havelte en Ruinen. Een fijne woonomgeving wanneer u om welke reden dan ook, niet langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Bent u zich aan het oriënteren op een andere woonvorm en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij luisteren graag naar u en nemen daar de tijd voor in een persoonlijk gesprek. Dan beantwoorden we uw vragen en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wanneer u bij ons wilt komen wonen heeft u een indicatie Wet langdurige zorg (Wlz-indicatie) nodig. Kijkt u op de pagina Aanmelden voor meer informatie.

Voor ouderen in de categorie 80+ stellen wij zelf de indicatie.

Cliëntondersteuning

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz‐indicatie) kunnen hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

Wat is cliëntondersteuning?
De cliëntondersteuners denken met u mee over hoe u de zorg die het beste bij uw situatie past goed kunt organiseren. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van uw positie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken over uw zorg. Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee (los van alle partijen) en betrekt waar mogelijk uw sociale netwerk (bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilligers) bij het zoeken naar oplossingen. De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt.

Lees hier hoe u een Wlz-indicatie aanvraagt of wat de onafhankelijke cliëntondersteuner voor u kan betekenen.

Wonen met zorg arrangementen

ZZWD heeft vijf basisarrangementen samengesteld voor zorgeloos wonen in Zuidwest-Drenthe, voor respectievelijk de locaties in Dwingeloo, Diever, Ruinen en Havelte (Hofweg en Molenweg).

Woonzorg locaties

ZZWD biedt wonen met zorg aan in Diever, Dwingeloo, Havelte en Ruinen. Een fijne woonomgeving wanneer u om welke reden dan ook, niet langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Bent u zich aan het oriënteren op een andere woonvorm en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij luisteren graag naar u, en nemen daar de tijd voor in een persoonlijk gesprek. Dan beantwoorden we uw vragen en kijken we samen naar de mogelijkheden. Voor ouderen in de categorie 80+ stellen wij zelf de indicatie.

Net zoals u, vinden wij het belangrijk dat onze klanten/bewoners zo lang en zo zelfstandig mogelijk die dingen kunnen blijven uitvoeren, die zij altijd gewend waren te doen. Ons uitgangspunt is dat u op een plezierige manier uw leven zoveel mogelijk op uw vertrouwde manier kunt voortzetten. Wilt u een huisdier meenemen? Wat ons betreft geen probleem, al gelden er wel enkele spelregels.

Neemt u contact op met onze afdeling Klantondersteuning voor meer informatie over de verschillende woonvormen bij ZZWD of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek.