Thuiszorg

Bij ZZWD is betrokkenheid de sleutel voor onze zorg. Wij vinden dat we mensen het beste kunnen helpen als we weten wat hun behoeftes zijn. Dat kan alleen als iedereen elkaar begrijpt.

Thuiszorg in Zuidwest-Drenthe

ZZWD biedt in Zuidwest-Drenthe thuiszorg op maat. Onze medewerkers zijn breed inzetbaar, waar nodig 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Wij werken in kleine teams. Thuiszorg is een vorm van zorg die u thuis ontvangt wanneer het u niet lukt om de zorg die u nodig heeft, helemaal zelf te doen. De ondersteuning die wij bieden is er op gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Wij bieden de door u gewenste ondersteuning, voor een korte of langere tijd.

Die ondersteuning kan ook eenmalig zijn, bijvoorbeeld wanneer uw mantelzorger er even niet is of wanneer u tijdelijk meer zorg nodig heeft, dan in uw thuissituatie geboden kan worden. Samen met u en uw mantelzorger kijken we naar uw zorgsituatie en bespreken de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Thuiszorg zonder lidmaatschap

Thuiszorg wordt gefinancierd vanuit de basis zorgverzekering en kent geen eigen bijdrage. U hoeft dus geen lid te zijn van een thuiszorgvereniging om aanspraak op thuiszorg te kunnen maken.
Op uw verzoek komt onze wijkverpleegkundige bij u thuis voor een kennismakingsgesprek en bekijkt samen met u welke zorg u nodig heeft. Zo krijgen wij het juiste beeld van uw wensen. Wanneer een indicatie nodig is om uw zorgvraag gehonoreerd te krijgen, dan kan de wijkverpleegkundige u begeleiden bij de aanvraag.

U kunt een afspraak maken via onze afdeling Klantondersteuning op telefoonnummer 088-9684096.
Een e-mail sturen kan ook naar klantondersteuning@zzwd.nl.
Wij nemen dan contact met u op.

Ondersteuning in en om de dorpen

Wij bieden thuiszorg in en om de dorpen van de gemeente Westerveld en in en om de dorpen van de gemeente De Wolden.
Onze ondersteuning is gericht op het zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en functioneren. Wanneer u beperkingen ondervindt bij uw persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld bij het douchen, wondverzorging, begeleiding bij medicatie of andere verpleegtechnische handelingen, kunt u een beroep doen op thuiszorg.

Onze medewerkers zijn dichtbij en zijn die goede buur waarop u kunt rekenen. Zij zijn bekend met de omgeving en werken in kleine teams. Een wijkteam bestaat uit wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden. De wijkverpleegkundige brengt samen met u in kaart welke ondersteuning of begeleiding u nodig heeft.

Wilt u kennismaken met een van onze thuiszorglocaties? Hieronder kunt u doorklikken naar de gegevens van de verschillende locaties.