Cliënt-
ondersteuning

Een onafhankelijke cliëntondersteuner kent het aanbod van zorg en ondersteuning in uw regio en kijkt samen met u wat u nodig heeft en waar u terechtkunt.

Wat is cliëntondersteuning?

Alle mensen die recht hebben op langdurige zorg (met een Wlz‐indicatie) kunnen hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

Wat doet de cliëntondersteuner?
De cliëntondersteuners denken met u mee over hoe u de zorg, die het beste bij uw situatie past, goed kunt organiseren. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van uw positie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken over uw zorg. Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee (los van alle partijen) en betrekt waar mogelijk uw sociale netwerk (bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilligers) bij het zoeken naar oplossingen. De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt.

Waar kunt u cliënt­ondersteuning krijgen?
Heeft u een Wlz-indicatie? U krijgt gratis onafhankelijke cliëntondersteuning via het zorgkantoor voor hulp bij het organiseren van Wlz-zorg.

Heeft u géén Wlz-indicatie? U krijgt gratis onafhankelijke cliënt­ondersteuning via de gemeente. 

Natuurlijk dichtbij | Wij zijn er op elk moment dat het er toe doet. Van nature betrokken bij alles wat er bij onze cliënten leeft. Als een stille kracht leveren wij gewoon vertrouwde zorg. In combinatie met onze mooie locaties in de groene natuurlijke omgeving, maakt ons dat best bijzonder.