Slipjacht Dwingeloo bij De Weyert

Slipjacht Dwingeloo bij De Weyert

Op Valentijnsdag startte de jaarlijkse slipjacht van Dwingeloo bij zorgcentrum De Weyert. Tientallen ruiters en een meute jachthonden verzamelden zich voor de officiële ‘Meet’ van de jacht bij de ingang. Tot groot plezier van de bewoners van De Weyert.

Bij de ‘Meet’ worden de Master, de Huntsman, de Whippers-in en de jachtruiters met de Engelse foxhounds, de zogenaamde meute, aan de bewoners en omstanders met hoorngeschal gepresenteerd. Enkele bewoners kwamen naar buiten om met de honden te knuffelen.

Na korte toespraken van de Master en de voorzitter, leidde de Huntsman zijn meute honden vlak langs de glazen gevel, zodat alle bewoners de honden goed konden bekijken. Daarna vertrokken de honden en ruiters om in de omgeving van Dwingeloo het spoor te volgen van een slip: lappen gedrenkt in vossenurine.

De jacht bestaat uit drie runs met hindernissen van ongeveer vijf kilometer lengte. Tijdens de run blaffen de honden luid als ze het spoor gevonden hebben. Waar het spoor slechter wordt, vermindert ook het blaffen.

Aan het eind van de slipjacht krijgen de honden een koeienpens als beloning voor hun harde werk.