ZZWD heet nieuwe studenten welkom

ZZWD heet nieuwe studenten welkom

In februari en september van 2021 zijn er nieuwe leerlingen en stagiaires gestart bij Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe met een opleiding. De groepen BBL studenten van dit jaar omvat 17 studenten vanuit een zij-instroom als vanuit de organisatie zelf. De groep met BOL studenten die in september is gestart omvat 16 studenten zowel aan zorg ,welzijn en administratief gerelateerde opleidingen. Daarnaast biedt ZZWD ook plaatsen voor MAS studenten ( vrijwilligerswerk) en aan studenten van praktijkonderwijs.

Net als andere jaren is het een omvangrijke groep. De groep is dusdanig groot dat ZZWD de capaciteit van de begeleiding heeft uitgebreid.
We heten dan ook Trudy de Weerd van harte welkom in haar rol als praktijkopleider naast de huidige adviseur Leren & Ontwikkelen Jolanda Trompetter.
Samen met de studentencoaches zullen zij de enthousiaste groep leerlingen en stagiaires begeleiden. Trudy heeft net als Jolanda veel ervaring in het werken in de zorg. Zij was jaren binnen ZZWD werkzaam als coördinerend verpleegkundige.
ZZWD springt met deze uitbreiding in op de maatschappelijke behoefte aan stageplekken. Daarnaast is er voor de BOL studenten altijd ruimte voor weekend- of vakantiewerk binnen 1 van de locaties van ZZWD.

Op 14 september a.s. zijn de nieuwe studenten uitgenodigd, zij worden die ochtend welkom geheten in de organisatie. De bestuurder Mariska Roeters , Jolanda Trompetter en Trudy de Weerd wensen hen dan een succesvolle leerperiode bij ZZWD toe onder het genot van een kopje koffie.

Erkend leerbedrijf
ZZWD leidt al jarenlang studenten op, op allerlei niveaus in de zorg, voor welzijnswerk, voor de facilitaire en voedingsdiensten en op administratief gebied en is hiervoor erkend als leerbedrijf door de adviseur van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs (SBB).