Open Dag bij Welkom Diever

Open Dag bij Welkom Diever

We worden steeds ouder in Nederland en blijven ook steeds langer zelfstandig thuis wonen. Dat is fijn en vertrouwd, maar het heeft ook een keerzijde. Eenzaamheid komt ook bij ouderen vaak voor. Onder 75-plussers zelfs bij meer dan de helft van de mensen.

In Diever kunnen ouderen drie dagen per week voor gezelligheid terecht bij dagbesteding ZZWD Welkom. Aan de Wijert komen elke maandag, woensdag en vrijdag ouderen bijeen om samen een leuke dag te hebben.

Activiteitenbegeleider Margriet Geertsma verwelkomt de deelnemers ’s ochtends om 10 uur met een kopje koffie en een praatje. “En daarna gaan we wat leuks doen.” zegt de Dieverse monter. “Soms lezen we eerst samen de krant, of doen we aan wat gymnastiek. Om 12:00 uur eten we samen een warme maaltijd. Met een toetje natuurlijk. Het eten wordt geleverd door de maaltijdservice van ZZWD en keurig op tijd gebracht door vrijwillige chauffeurs.”

Uitstapjes

De meeste ouderen komen zelfstandig naar de Wijert, maar sommige deelnemers worden met de ZZWD-bus thuis opgehaald. “De bus is rolstoeltoegankelijk en gebruiken we ook als we een uitstapje maken.” aldus Margriet. “In het seizoen maken we een toer langs de tulpenvelden, of we gaan bijvoorbeeld samen naar de Intratuin.”

Gezellig in de bus langs de tulpenroute

Dagbesteding is meer dan alleen een plek om de dag door te brengen. Het is een plek om een goede dag te hebben met ontmoeting, gezelligheid en plezier. Gewoon een spelletje spelen, samen eten, muziek luisteren of knutselen. ZZWD Welkom werkt in Diever samen met kinderdagverblijf De Rozenbottel. Soms maken de peuters daar een uitstapje naar Welkom. “Dat is elke keer weer een feestje. Zowel kinderen als ouderen genieten altijd enorm van die ontmoetingen.”

Open Huis

Dankzij de dagbesteding hebben de ouderen wat meer structuur in hun dag. Het helpt ze om fit en actief te blijven en versterkt hun sociale omgeving enorm. Om deel te kunnen nemen is wel een indicatie van de gemeente nodig. “We kunnen mensen helpen om dat aan te vragen,” zegt Margriet, “maar het is natuurlijk ook mogelijk om eerst eens vrijblijvend te komen kijken. Dat vinden we wel gezellig. Gewoon even bellen naar 088-9684096, dan is het zo geregeld.”

ZZWD Welkom houdt op vrijdag 17 mei een Open Huis. Iedereen is dan tussen 10:00 en 11:30 uur van harte welkom om langs te komen. Adres: De Wijert 1, Diever.