Ilse kwam terug naar ZZWD

Ilse kwam terug naar ZZWD

Op haar 22e kwam Ilse van den Berg in mei 2017 bij ZZWD werken als Verzorgende IG voor 28 uur per week. Als VIG-er verzorg je mensen de hele dag door. Uit bed helpen, wassen, helpen bij alles wat ze niet meer zelfstandig kunnen, zoals aankleden, eten en het verzorgen van de medicatie.

Ilse: “Ik had het echt enorm naar mijn zin in De Weyert in Dwingeloo. Fijne collega’s en leuke bewoners om mee te werken. Tussendoor kregen mijn man en ik twee kinderen. Leuke jongens die nu drieënhalf en anderhalf jaar oud zijn. Mijn man werkt bij de televisie, dus ook hij heeft heel onregelmatige werktijden. En dat werd steeds moeilijker te combineren met mijn reistijd.”

Gezellige drukte

Daarom zocht en vond Ilse een baan dichter bij huis. “Dus toen heb ik mijn baan opgezegd, maar eigenlijk meteen al met pijn in het hart. Toch dacht ik: ik ga het daar proberen. Hetzelfde werk, maar bij een andere organisatie. Ik kwam terecht bij een veel kleinere locatie, dus veel rustiger dan in Dwingeloo.” Maar al snel miste Ilse de gezellige drukte van De Weyert.

“Daar werd op een andere manier gewerkt, en dat lag me minder goed. Huiskamerdiensten bijvoorbeeld. Dat is niet helemaal mijn ding. Maar het is logisch dat dat wel van je verwacht wordt op een kleine locatie.” aldus Ilse.

“Ik miste mijn collega’s, maar de bewoners in Dwingeloo nog meer. Hier in De Weyert bouw je echt een band met de mensen op. Je komt zo vaak bij de bewoners thuis, dat je elkaar echt leert kennen, en daar hou ik van. Dus binnen een paar weken dacht ik al: ik wil weer terug.”

Welkom-terug-feestje

Ilses teamleider bij ZZWD had bij haar vertrek gezegd: “Joh, als het niks wordt, kun je gewoon weer terugkomen.” Dat moment kwam een stuk eerder dan verwacht.

Ilse: “Dus toen heb ik haar gebeld en het was zo geregeld. Ik heb bij mijn nieuwe werkgever eerlijk aangegeven dat ik graag weer terug naar ZZWD wilde en gelukkig kon dat. Mijn nieuwe collega’s en leidinggevende reageerden heel begripvol. Daar was ik blij mee, want ik voelde me er echt wel een beetje rot over dat ik ze alweer zo snel in de steek liet. Ook daar is natuurlijk personeelstekort.”

Terugkeren bij De Weyert was als een warm bad. “Het voelde echt heel fijn. Er was een teamuitje van ZZWD en dat was eigenlijk ook een beetje bedoeld als mijn afscheid. Maar het werd dus een soort ‘Welkom-terug-feestje’. Super gezellig.” ,vertelt Ilse met een grote glimlach.

Schipperen

Het is wel af en toe schipperen met de kinderen. Ze gaan nu twee á drie dagen met veel plezier naar de opvang. “Ik ben een paar uur minder gaan werken. En als het met mijn diensten af en toe niet uitkomt, dan is er altijd wel een collega die met me wil ruilen. We hebben echt een heel fijn team hier.”

Dus Ilse is wel blij om weer in Dwingeloo rond te lopen. “Heel blij! Uiteindelijk is het belangrijkste dat je je werk leuk vindt en fijne collega’s en bewoners om je heen hebt. Dat plezier is echt veel belangrijker dan een praktisch voordeel zoals een kortere reistijd.”


Word jij de nieuwe collega van Ilse? Kijk snel bij onze vacatures!